Понедельник, 27 ноября 2023 11:33

На Київщині посадовці військової частини крали гроші на закупівлі харчів

Читать на русском

На Київщині посадовці військової частини крали гроші на закупівлі харчів

На Київщині посадовці військової частини крали гроші на закупівлі харчів

Посадовців однієї з військових частин Київщини викрили на оборудках з харчами для їхнього особового складу на мільйони гривень. Про це повідомляє ДБР.

До організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які вступили у змову з приватними підприємцями та продавали частину продуктів, призначених для бійців частини, у магазинах, ресторанах та базарах. Вони забирали щонайменше 30% продуктів зі складу, зменшуючи відповідно добові норми харчового забезпечення для військових.

«Залишок» продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини у змові з приватним підприємством виписував «порожні» накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувались продукти, які не були видані солдатам перед їхнім продажем.

Через підробку зловмисником фінансових документів Міністерство оборони було введено в оману та здійснювало повну оплату продуктів харчування. При цьому готівку зловмисники привласнювали. На даний час отримано докази щодо привласнення щонайменше 5 млн гривень.

Чотирьом учасникам злочинної групи інкриміновано викрадення, привласнення та розтрату військового майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 410, ч. 5 ст. 191 КК).

368.media

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.