Вторник, 28 ноября 2023 13:49

Нові санкції ЄС дозволять забрати в оточення Путіна спортивну арену у столиці Фінляндії

halli,helsinki

Новий, дванадцятий, пакет санкцій Європейського Союзу дозволить підсанкційним росіянам продати заморожені активи. В іншому випадку вони можуть бути вилучені.

Як повідомляє фінський мовник STT, така можливість дозволить Фінляндії забрати у росіян спортивну арену Helsinki Halli (колишня Hartwall Arena). Стадіон, де виступав хокейний клуб "Йокеріт", простоює через санкції проти її російських власників – Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів, передає LIGA.net.

Новий пакет поки має спротив з боку Угорщини, але якщо її вдасться переконати, підсанкційним бізнесменам дадуть півроку на продаж заморожених активів.

Гроші після продажу залишаться замороженими, але самі об’єкти – як-от спортивна арена в Гельсінкі – можна буде знову використовувати.

У разі відмови активи можуть вилучити без волі власника.

Примусова експропріація буде дозволена, якщо це передбачено національним законодавством країн, а у Фінляндії такий механізм є, хоча раніше ніколи не використовувався.

У серпні фінські ЗМІ писали, що влада Гельсінкі може конфіскувати стадіон через невчасну сплату оренди.

Як повідомлялося, 15 листопада Єврокомісія представила пропозиції до 12-го пакету санкцій проти РФ.

Зокрема, пропозиція передбачає запровадження санкцій проти понад ще 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України. Йдеться про представників військового, оборонного та ІТ-секторів рф, а також "інших важливих економічних операторів".

Також Єврокомісія пропонує запровадити нові заборони на імпорт та експорт, а також заходи, спрямовані на посилення стелі ціни на нафту та протидію ухилянню від санкцій Європейського Союзу.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.