Четверг, 30 ноября 2023 22:59

Блінкен закликає Ізраїль створити зони безпеки для цивільного населення в Газі

Держсекретар США Ентоні Блінкен 30 листопада закликав Ізраїль створити безпечні зони для палестинських мирних жителів у Газі до того, як він відновить військові операції.

Ізраїль «повинен запровадити плани гуманітарного захисту цивільного населення, які зведуть до мінімуму подальші жертви невинних палестинців», – сказав він журналістам у Тель-Авіві, повідомляє AFP.

За його словами, це передбачає визначення районів і місць у південній і центральній частині Гази, де вони «можуть бути в безпеці та поза лінією вогню».

Блінкен говорив на сьомий день паузи у військових діях у Газі, коли в обмін на палестинських полонених було звільнено десятки заручників.

Гуманітарна пауза у війні між Ізраїлем і «Хамасом» набула чинності минулої п’ятниці. За цей час угруповання звільнило понад 70 ізраїльських жінок і дітей, а також понад 20 іноземців.

Ізраїль у відповідь випустив із в’язниць 180 палестинців – жінок і підлітків, які відбували покарання в основному за звинуваченнями в тероризмі чи пособництві йому.

У заручниках у «Хамасу» в Секторі Гази продовжують залишатися громадяни Ізраїлю й інших країн, включаючи дітей.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.