Четверг, 07 декабря 2023 14:38

Два блоки ТЕС у прифронтовій зоні зупинилися через обстріли РФ – Міненерго

Внаслідок артобстрілу серйозно пошкоджено обладнання, повідомили в Міненерго (фото ілюстративне)

Два блоки ТЕС у прифронтовій зоні зупинили роботу через російські обстріли, повідомило 7 грудня Міністерство енергетики України.

«Сьогодні вдень ворог завдав удару по одній із ТЕС у прифронтовій зоні. Внаслідок артобстрілу серйозно пошкоджено обладнання. Припинили роботу два енергоблоки», – йдеться в повідомленні.

У Міненерго додали, що через цю зупинку теплових блоків, а також через похолодання фіксується тимчасовий дефіцит електроенергії в енергосистемі.

«Міненерго звертається до споживачів із проханням підтримати енергетиків – споживати електроенергію розумно й економно, особливо в пікові години навантаження», – йдеться в повідомленні.

Раніше «Укренерго» повідомило, що залучило сьогодні аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Словаччини, Румунії й Польщі з 11 до 19 години потужністю 700 мегават для уникнення відключень і підтримки балансу в енергосистемі.

Компанія зазначила, що 408 населених пунктів наразі без світла через бойові дії та з інших причин. Зокрема, через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Напередодні про обстріл ТЕС в одному з прифронтових регіонів також повідомляла компанія ДТЕК. За її даними, це була шоста російська атака на прифронтову теплоелектростанцію за останні півтора місяці.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.