Пятница, 08 декабря 2023 06:31

В ISW оцінили темпи втрат військ ЗС РФ в Україні

Читать на русском

В ISW оцінили темпи втрат військ ЗС РФ в Україні

В ISW оцінили темпи втрат військ ЗС РФ в Україні

Російські війська, ймовірно, зазнають втрат в Україні з такими темпами, що ледве встигають відновлювати свої резерви.

Про це повідомляється у звіті ISW.

У ЗСУ раніше заявили, що у листопаді 2023 року на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках російські війська втратили майже 11 тисяч осіб особового складу. При цьому темп бойових дій на цих напрямках нині нижчий, ніж у районі Авдіївки.

Ці повідомлення про втрати дозволяють припустити, що рівень втрат серед росіян у районі Авдіївки може бути ще вищим, враховуючи більш високий темп бойових дій там. Російські війська нині проводять масовані піхотні штурми з метою захоплення Авдіївки, очевидно, намагаючись зберегти бронетехніку, незважаючи на ризик ще більших втрат живої сили.

Аналітики ISW припускають, що російські спроби штурмів в Україні загалом виснажують армію РФ.

За даними низки джерел, Росія щомісяця мобілізує від 20 до 40 тисяч осіб, і цей показник може бути нижчим, ніж поточний темп втрат російської армії в Україні. Невдалі спроби штурмів нещодавно спонукали російське військове командування терміново направити новостворені та недостатньо укомплектовані з’єднання в Україну для посилення дільниць фронту.

Експерти зазначають, що високі російські втрати, швидше за все, не дозволять російським силам повністю наповнити існуючі підрозділи в Україні та сформувати нові оперативні та стратегічні резерви, якщо зусилля Росії щодо формування сил продовжуватимуться поточними темпами.

Ключові висновки ISW:

  • Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги для України на тлі Міжнародного форуму оборонної промисловості у Вашингтоні.
  • Рада Федерації прийняла постанову, що підтверджує, що майбутні вибори президента Росії відбудуться 17 березня 2024 року на тлі зусиль Кремля, що продовжуються, з легітимізації виборів.
  • Російські війська продовжили наступальні дії на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, в районі Бахмута і в районі Авдіївки, і трохи просунулися в районі Авдіївки.
  • Українські партизани та мешканці окупованих територій продовжують надавати українським чиновникам інформацію про цілі росіян.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.