Понедельник, 12 февраля 2024 16:22

Учасника «зернового коридору» викрили в ухиленні від сплати податку на 19,6 мільйона гривень

Читать на русском

Учасника «зернового коридору» викрили в ухиленні від сплати податку на 19,6 мільйона гривень

Учасника «зернового коридору» викрили в ухиленні від сплати податку на 19,6 мільйона гривень

На Одещині учасника «зернового коридору» викрили в ухиленні від сплати 19,6 млн гривень при експорті насіння соняшнику

Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів кримінального провадження за ч.1,2 ст.205-1, ч.3 ст.212КК.

Оперативники СБУ передали до обласної прокуратури інформацію, що у регіоні протягом 2022 року невстановлені особи створили ряд підприємств, які з метою неправомірного зменшення розміру митних платежів при здійсненні експорту соняшникового насіння, подають до податкової неправдиві відомості щодо походження товару, для отримання митних преференцій, застосовуючи тарифну пільгу по сплаті вивізного мита 3,6% замість повної ставки 10%, що призвело до несплати податків.

Згідно з проведеним аналізом, організаторами цієї схеми виступають підприємства, що належать до однієї групи компаній, яка поки що не розкривається. Під її контролем було зареєстровано «фіктивні» підприємства, які використовувались для приховування справжніх оборотів та уникнення оподаткування.

Зараз ведуться детальні слідчі дії з метою встановлення всіх причетних осіб та припинення цієї злочинної діяльності. Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво цим розслідуванням, що свідчить про серйозність ситуації та готовність правоохоронних органів діяти.

Зокрема, вже виявлено господарські зв’язки деяких зі зазначених підприємств з іншими суб’єктами господарювання, що можуть мати велике значення для подальшого розслідування та встановлення повного масштабу злочину.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.