Суббота, 06 апреля 2024 10:44

Посилення темпів наступу армії Росії в Україні призведе до збільшення втрат у ворога, – ISW

Читать на русском Read in English

Посилення темпів наступу армії Росії в Україні призведе до збільшення втрат у ворога, – ISW

Посилення темпів наступу армії Росії в Україні призведе до збільшення втрат у ворога, – ISW

Російська окупаційна армія останнім часом збільшила темпи наступальних операцій на Україні. Це, ймовірно, призведе до суттєвого збільшення втрат живої сили та техніки у ворога.

Водночас військово-політичне керівництво Росії продовжує приховувати реальні втрати на фронті. Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни.

За останній тиждень путінські війська провели кілька механізованих атак на рівні взводу, роти та батальйону на захід від Бахмута у районі Часового Яру, на захід від Кремінної та на захід від Авдіївки у районі Бердичів, Семенівки та Тоненького. Аналітики зазначили, що попередня модель атак російської піхоти не передбачала масштабного використання бронетехніки.

В ISW підкреслили, що країна-агресор успішно використала свої поточні зусилля щодо мобілізації, щоб компенсувати великі втрати живої сили. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький раніше заявляв, що РФ щомісяця набирає близько 30 тисяч осіб особового складу, яких використовують для поповнення кадрових втрат та формування тактичних та оперативних резервів.

На думку аналітиків, нова тенденція, за якою російські війська використовують більше техніки, ніж раніше, дозволяє припустити, що окупанти більше не такі скуті або стурбовані втратами своєї бронетехніки та танків. У свою чергу, аналітичний центр Британського міжнародного інституту стратегічних досліджень повідомив, що Росія, ймовірно, зможе підтримувати нинішні темпи втрат техніки протягом щонайменше двох-трьох років.

На сьогоднішній день країна-терорист РФ все ще може виробляти 250-300 нових та модернізованих танків на рік та ремонтувати близько 250-300 пошкоджених танків на рік. При цьому в ISW вважають, що Кремль навряд чи вдасться до непопулярних зусиль з мобілізації в короткостроковій перспективі, якщо втрати живої сили і техніки значно не перевищують рівня, який можуть забезпечити поточна кампанія з мобілізації та її оборонні виробничі потужності.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.