Понедельник, 08 апреля 2024 11:23

У ЗМІ розповіли, які доходи задекларували керівники «Укрнафти» та «Нафтогазу»

Читать на русском Read in English

У ЗМІ розповіли, які доходи задекларували керівники «Укрнафти» та «Нафтогазу»

У ЗМІ розповіли, які доходи задекларували керівники «Укрнафти» та «Нафтогазу»

Директор "Укрнафти" Сергій Корецький є найвисокооплачуванішим керівником серед державних енергетичних компаній. Такі дані оприлюднили журналісти "Слово і діло", йдеться у матеріалі видання "Телеграф".

Згідно з деклараціями, за 2023 рік він отримав 27,3 млн грн заробітної плати (приблизно 2,3 млн грн на місяць): 14,7 млн грн — в "Укрнафті" та ще 12,6 млн грн за сумісництвом в "Укртатнафті". Його формальний шеф — голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов йде другим у списку з річною зарплатою в 21,4 млн₴

Однак, як зазначає видання, державна нафтова компанія має не лише найдорожчого керівника, а й найдорожчий топ-менеджмент. За даними декларацій, поданих до НАЗК за 2023 рік, директор "Укрнафти" разом із заступниками отримали 59,8 млн грн заробітної плати. НАК "Нафтогаз" знову на другому місці – за рік його правління заробило 51,2 млн₴

Найбільші зарплати в "Укрнафті" отримали заступник директора з фінансів Юрій Ткачук – 9,5 млн грн, заступник директора та головний інженер Олег Мальчик – 8,1 млн грн, заступник директора з персоналу Олена Артазей – 6,7 млн грн, та заступник директора з питань безпеки Костянтин Мацера – 6,3 млн грн на рік.

Журналісти зазначають, що це "голі" оклади, без бонусів, які можуть сягати 50% від річної зарплати.

На цьому фоні видання згадує, як часто керівник "Укрнафти" згадує рекордні 24 млрд грн чистого прибутку за 2023 рік, які були отримані за рахунок доходів "Укртатнафти". Також у матеріалі йдеться про те, що фактичний видобуток нафти в 2023 був нижчим від плану — 1,409 млн тонн проти 1,450 млн тонн, але плановий показник "випадково" був знижений до 1,405 млн тонн, завдяки чому компанія вписалася в план.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.