Понедельник, 08 апреля 2024 13:45

СБУ повідомила про викриття «схем ухилення від мобілізації» у чотирьох областях України

В Одеській області затримано голову районної військово-лікарської комісії

Служба безпеки і Національна поліція заблокували ще чотири «схеми ухилення від мобілізації» та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку у чотирьох регіонах України, йдеться 8 квітня у повідомленні СБУ.

За даними слідства, на Тернопільщині мобілізований до лав ЗСУ депутат місцевої сільради підробляв листи для ввезення гуманітарних вантажів.

«На підставі підроблених листів потенційних призовників вносили до системи «Шлях». Згодом вони безперешкодно виїжджали за межі нашої держави», – повідомляє служба безпеки.

Також в Одеській області затримано голову районної військово-лікарської комісії, який, на думку слідчих, продавав фіктивні документи про непридатність до служби за станом здоров’я.

На Прикарпатті правоохоронці затримали людей, які переправляли чоловіків до сусідньої країни вплав через річку Тиса або лісовими стежками в обхід пунктів пропуску.

«Для цього фігуранти заздалегідь готували відповідні «маршрути» та інструктували втікачів про їхні дії під час незаконного перетину держкордону», – йдеться у повідомленні.

У Черкаській області СБУ затримала засновника місцевого благодійного фонду, якого підозрюють у сприянні виїзду за кордон військовозобов’язаних під виглядом волонтерів.

Раніше служба безпеки України повідомляла, що заблокувала п’ять схем ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.