Понедельник, 08 июля 2024 07:09

Україна може зірвати наступальні операції окупантів: в ISW розповіли про нюанс із ударом по командному пункту РФ у Бєлгородській області

Читать на русском
Україна може зірвати наступальні операції окупантів: в ISW розповіли про нюанс із ударом по командному пункту РФ у Бєлгородській області
Україна може зірвати наступальні операції окупантів: в ISW розповіли про нюанс із ударом по командному пункту РФ у Бєлгородській області

Повітряні сили ЗСУ завдали успішного удару по командному пункту російського полку в Бєлгородській області РФ наприкінці червня 2024 року, ймовірно, з використанням західної зброї. Це черговий доказ того, як Україна може зірвати наступальні операції окупантів, якщо Захід продовжить знімати обмеження щодо застосування його озброєння для ураження військових об’єктів у Росії.

На це вказали аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Вони нагадали про червневу "бавовну" на території країна-агресора, оскільки в Мережі з’явилися нові супутникові знімки з її наслідками.

Ще 23 червня Генштаб ЗСУ повідомив, що воїни Повітряних сил у невстановлену дату завдали ударів по командному пункту деякого російського мотострілецького полку ЗС РФ в селі Нехотіївка Бєлгородської області.

Геолоковані кадри показали, що ворожий об’єкт розташовувався менш ніж за кілометр від російсько-українського кордону. На супутникових знімках, які порівнюють місцевість станом на 1 квітня та 28 червня, видно значні пошкодження будівлі. У ній, як повідомляється, і був командний пункт окупантів у Нехотіївці.

Україна може зірвати наступальні операції ворога: в ISW вказали на нюанс із ударом по командному пункту РФ queideeidrhixxant

На думку експертів, українські сили могли використати для удару високоточну бомбу Armement Air-Sol Modulaire Hammer (скор. AASM, A2SM або HAMMER) французького виробництва.

"Розташування командного пункту недалеко від лінії фронту на півночі Харківської області дозволяє припустити, що він брав участь у наступних російських наступальних операціях на північ від Харкова", – підкреслили аналітики.

Україна може зірвати наступальні операції ворога: в ISW вказали на нюанс із ударом по командному пункту РФ

Вони зазначили, що ця "бавовна" демонструє здатність України завдавати успішних ударів по російських військових об’єктах на території РФ, використовуючи надану Заходом зброю, щоб послабити здатність ворожих сил проводити наступальні операції на фронті.

"Україна повинна мати можливість використовувати надану Заходом зброю, зокрема ракети ATACMS, для завдавання ударів по російських військових об’єктах в оперативному тилу та глибокому тилу Росії, щоб суттєво підірвати масштабні російські операції", – підсумували в ISW.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.