Понедельник, 15 июля 2024 07:56

На Київщині Міноборони повернуло землю вартістю 6,5 мільярдів гривень

На Київщині Міноборони повернуло землю вартістю 6,5 мільярдів гривень

Міністерство оборони України успішно повернуло 255 гектарів землі, що раніше була незаконно вилучена у однієї з військових частин у Київській області, вартість якої складає понад 6,5 мільярдів гривень за нормативною грошовою оцінкою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Міністерство оборони України.

Служба внутрішнього аудиту Міноборони виявила, що місцева влада передала цю землю в користування комерційному підприємству до початку широкомасштабного вторгнення росії.

Завдяки заходам, вжитим під час внутрішнього аудиту, незаконне рішення органів місцевої влади було скасовано, а земельну ділянку у липні 2024 року повернуто військовій частині та зареєстровано в Державному реєстрі.

Ми й надалі здійснюватимемо ретельний контроль за дотриманням законності в питаннях, що стосуються управління державними ресурсами. Землі оборони мають служити потребам Збройних сил України, а не комерційним інтересам окремих осіб. Будь-які незаконні діяння отримуватимуть належне реагування, аби запобігти подібним порушенням у майбутньому,

— наголосив заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

Це повернення є результатом ефективної роботи Служби внутрішнього аудиту Міноборони та важливим кроком у забезпеченні законності в управлінні державними ресурсами.

Нагадаймо, що власники земельних ділянок Київщини вже сплатили до місцевих бюджетів понад 45,5 млн грн податків.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.