Суббота, 04 марта 2023 10:11

NYT: Українські та американські військові провели «кабінетні» навчання з контрнаступу

Читать на русском
NYT: Українські та американські військові провели «кабінетні» навчання з контрнаступу
NYT: Українські та американські військові провели «кабінетні» навчання з контрнаступу

На військовій базі США у Німеччині пройшли «кабінетні» військові навчання за участю американських генералів та українських командирів. Вони стали частиною підготовки України до майбутнього контрнаступу. Про це пише New York Times.

Об этом сообщает Новости РУ

"Вищі американські генерали цього тижня приймали представників ЗСУ для проведення серії "кабінетних" навчань (їх називають tabletop exercises або war games — ред.), покликаних допомогти Києву накреслити наступний етап битви за звільнення територій від російських військ", — пише видання.

За даними видання, яке поспілкувалося з американськими військовими, знайомими з такими навчаннями у Вісбадені в Німеччині, на них були присутні «найвищі генерали президента Байдена, відповідальні за зусилля США з надання допомоги Україні».

Офіційні особи повідомили виданню, що навчання були покликані розробити стратегію з урахуванням ризиків та переваг різних кроків, які Україна може здійснити проти позицій Росії протягом найближчих місяців.

«Українські офіційні особи врешті-решт вирішать, яким курсом слідувати, а американські військові чиновники, як зазначається, є свого роду резонатором», – йдеться у статті.

Командувач військ НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі після одного з раундів такої військової симуляції похвалив «феноменальну» адаптованість українських Збройних сил і запевнив, що «ми збираємося допомогти їм адаптуватися ще краще». За його словами, США та НАТО «можуть продовжувати (допомагати – ред.) стільки, скільки потрібно».

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, також взяв участь у навчаннях 2 березня. Він описав «величезний стіл із картами, значками та іншими військовими атрибутами, призначеними для позначення можливих битв».

Міллі сказав: «Українці переміщують речі на цих картах, щоб з’ясувати, як їм краще діяти, і вони визначають переваги та недоліки пов’язаних із цим ризиків. Це звичайна справа, яку роблять усі військові».

Водночас, він відмовився деталізувати варіанти, які українці випробували на навчаннях.

Источник: Архив компромата

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.