Четверг, 30 марта 2023 20:37

Після 1 вересня 2023 року Латвія примусово депортуватиме росіян, які не складуть тест на знання латиської мови

Громадян РФ примусово депортуватимуть з Латвії, якщо вони не складуть тест на знання державної мови, яка необхідна для продовження постійної посвідки на проживання.

Об этом сообщает Криминал РУ


Про це повідомляє видання “TV.net” з посиланням на заяви офіційних осіб.


Зазначається, що згідно з поправками до закону про імміграцію, раніше видані московитам ВНП перестануть діяти після 1 вересня 2023 року. Для продовження документів необхідно подати до Управління у справах громадянства та міграції документ, що підтверджує знання держмови, а також заяву на набуття статусу постійного жителя ЄС.


Керівник Державного центру змісту освіти Лієні Вороненко розповів, що на цей час на складання іспиту зареєструвалися трохи понад 8 тисяч росіян, які мають скласти тести до кінця травня з можливістю повторного проходження іспиту у червні-липні, а інші росіяни зможуть подати заявку на тестування з 1 червня.


Водночас керівник PMLP Майра Розе зазначила, що з моменту прийняття поправок до закону про імміграцію документи на продовження ВНП подали 3016 громадян Росії, у тому числі 1577 осіб віком від 75 років, яким не потрібно проходити мовний тест.


Зараз продовжено ВНП 163 росіян, а в семи випадках ті, хто звернувся, отримали відмову. Також 24 особи подали заяву на отримання тимчасового ВНП, який не потребує перевірки знань мови.


Начальник відділу повернення та надання притулку Марек Хонявко наголосив, що рішення про примусову депортацію будуть крайнім заходом у ситуаціях, коли люди добровільно не виконують прохання про виїзд.


За його словами, всім особам нададуть право оскаржити рішення про депортацію у суді й на цей час його виконання буде зупинено, при цьому прикордонна охорона Латвії має досвід з примусової депортації іноземців, і вона може вислати з країни велику кількість людей за короткий проміжок.


Через відсутність пасажирського сполучення росіян передбачається доставляти сухопутні прикордонні пункти з Росією, однак якщо російська сторона з якоїсь причини їх не прийме, їх буде відправлено до третіх країн.

Источник: Редакция

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.