Четверг, 04 мая 2023 11:11

Росія не має використати інцидент із дронами над Кремлем як привід для ескалації – Боррель

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель закликав Росію не посилювати напади на Україну після того, як Москва звинуватила Київ в ударі безпілотників по Кремлю.

«Ми закликаємо Росію не використовувати цю ймовірну атаку як привід для продовження ескалації війни… Нас турбує те, що це може бути використано для того, щоб виправдати більший призов людей, солдатів, нові напади на Україну», – сказав очільник зовнішньополітичного відомства ЄС.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков 4 травня звинуватив США в причетності до нібито нападу безпілотника на Кремль, метою якого Москва називає намір вбити Володимира Путіна. Пєсков заявив на брифінгу, що обирає цілі Вашингтон, а Україна нібито виконує плани США. Він також додав, що Москва розглядає різні варіанти відповіді на ймовірну атаку, але не уточнив, якими вони можуть бути.

Напередодні колишній президент Росії, секретар російської Ради безпеки Дмитро Медведєв заявив, що після ймовірної атаки безпілотників на Кремль Москва має вдатися до «фізичного усунення» президента України Володимира Зеленського.

Заява пролунала після того, як 3 травня російська влада звинуватила Київ у нічній атаці дронів на Кремль, а речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».

Медведєв звинувати в цьому нібито нападі українську владу, хоча представники Офісу президента України і сам Володимир Зеленський наполягають, що Київ непричетний і «воює на своїй території».

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення з Москви про нібито атаку безпілотників на Кремль. Очільник американського зовнішньополітичного відомства сказав, що «жодним чином не може їх підтвердити».

Тим часом, американський Інститут вивчення війни заявив, що Росія, ймовірно, сама влаштувала атаку на Кремль, «намагаючись довести війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для більшої мобілізації суспільства».

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.