Четверг, 04 мая 2023 15:34

Імпорт нафти Китаєм із Росії досяг найвищого рівня після початку війни в Україні, - Kyodo

Читать на русском

Імпорт нафти Китаєм із Росії досяг найвищого рівня після початку війни в Україні, — Kyodo

Імпорт нафти Китаєм із Росії досяг найвищого рівня після початку війни в Україні, — Kyodo

Китайський імпорт сирої нафти з Росії в березні зріс у 1,5 раза порівняно з минулим роком і становив близько 9,6 млн тонн. На цьому наголошує непряма підтримка Пекіном війни РФ проти України на тлі санкцій, запроваджених західними країнами.

Про це повідомляє Kyodo.

"З погляду обсягу, імпорт сирої нафти Китаєм із Росії досяг найвищого рівня після вторгнення армії РФ до України у лютому минулого року", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Росія перевершила Саудівську Аравію як найбільшого постачальника сирої нафти для азіатської країни. У вартісному вираженні імпорт сирої нафти Китаєм із Росії зріс лише на 3% до 5,09 мільярда доларів.

"У березні Пекін імпортував із Саудівської Аравії близько 8,9 млн тонн сирої нафти на суму 5,36 млрд доларів, що вказує на те, що Китай купує російську нафту за більш низькою ціною", — пише Kyodo.

Тим часом імпорт трубопровідного газу в Китай з Росії в березні зріс у 2,3 рази порівняно з минулим роком до 580 млн доларів, при цьому Пекін не розкриває обсяги імпорту.

У березні імпорт зрідженого природного газу до Китаю з Росії збільшився у 1,9 раза порівняно з минулим роком і становив близько 600 000 тонн на суму близько 400 мільйонів доларів.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.