Пятница, 05 мая 2023 11:41

Рєзніков закликав Німеччину приєднатися до створення "морської коаліції" для України

Читать на русском

Рєзніков закликав Німеччину приєднатися до створення

Рєзніков закликав Німеччину приєднатися до створення "морської коаліції" для України

Німеччині слід приєднатися до створення "морської коаліції" на підтримку України для забезпечення безпеки судноплавства у Чорному та Азовському морях.

Про це пише прес-служба Міноборони.

Вчора Резніков провів зустріч із генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Бройєром у рамках його візиту до України. Вони обговорили поточний стан оборонного співробітництва між країнами та перспективи його розвитку.

Міністр оборони зазначив, що західне і, зокрема, німецьке озброєння є однією з важливих складових, які допомагають захищати Україну та давати відсіч ворогові.

Рєзніков також поінформував про досвід боротьби з російськими дронами та запросив Німеччину до співпраці у цьому напрямі.

До того ж він закликав Берлін приєднатися до створення на підтримку України "морської коаліції", що стало б значною контрибуцією у розвиток здібностей ВМС ЗСУ та постійною запорукою забезпечення безпеки судноплавства у Чорному та Азовському морях.

"У нас уже є "танкова коаліція", Рамштайн — це також коаліція. Усі вони працюють заради єдиної мети — перемоги України. Наше спільне завдання — побудувати міцну систему міжнародної архітектури безпеки, і безпека судноплавства у Чорному та Азовському морях є важливим елементом у цій системі. Вже деякі наші європейські партнери є у складі цієї коаліції. І я дуже хотів би, щоб Німеччина теж стала її частиною", — сказав міністр оборони.

Політики також розглянули низку практичних кроків щодо посилення оборонних можливостей України за підтримки Німеччини. Зокрема можливість розширення тренінгових програм для українських захисників у ФРН.

Бройєр висловив слова підтримки Україні та підкреслив, що набутий українськими бійцями досвід важливий і для ЗС Німеччини.

"Я бачив українських воїнів під час підготовки в Німеччині, спостерігав за навчанням в Україні. Вражений їх високим рівнем професіоналізму та мотивації. Нам є чому навчатися один у одного. Вірю, що тісна взаємодія між нашими країнами сприятиме посиленню безпеки в Європі. Хочу запевнити , що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно", — сказав він.

Політики також наголосили на необхідності подальшої інтенсифікації співпраці для забезпечення невідкладних потреб Сил оборони України.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.