Вторник, 09 мая 2023 11:06

Міноборони заплатить сумнівній компанії 67 млн гривень за реконструкцію підвалу

Міноборони заплатить сумнівній компанії 67 млн гривень за реконструкцію підвалу

Міністерство оборони оприлюднило звіт про укладений договір на 67,96 млн гривень щодо реконструкції підвального приміщення комплексної будівлі № 271/4 у Києві. Про це стало відомо з матеріалів на порталі ProZorro.

Як зазначається в договорі підрядник ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект» до 15 грудня 2023 року зобов’язується провести реконструкцію підвального приміщення. В ході робіт будуть проведені демонтажні, загальнобудівельні, електромонтажні роботи. Також планують провести водопровідні та каналізаційні роботи, облаштування вентиляції, встановити системи відеоспостереження та телефонного зв’язку. Згідно з кошторисом вартість матеріалів складе 17,5 млн гривень, загальновиробничі витрати – 2,1 млн гривень, заробітна плата – 4,1 млн гривень. Окрім того, 30,5 млн гривень коштуватимуть меблі та устаткування. Підтрядник ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект» зареєстровано у 2018 році у місті Житомир.

Компанія спеціалізується на будівництві житлових та нежитлових будівель та належить Артему Гамоцькому. За даними порталу YouControl, унікальність його імені має 99%, відтак ймовірність збігів за прізвищем, ім’ям та по батькові є мінімальною.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, Гамоцький Артем Анатолійовичем був двічі засуджений за кримінальні правопорушення.

Вказана у вироку дату народження засудженого, 3 грудня 1985 року, збігається з датою народження власника ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект». 25 грудня 2012 року Житомирський районний суд за крадіжку вирішив позбавити його волі на три роки з іспитовим строком два роки. Ухвалою суду у 2014 році його звільнили від покарання на підставі ЗУ «Про амністію у 2014 році».

Згодом, 23 березня 2017 року Богунський районний суд Житомира визнав його винним у шахрайстві з кредитами. За це йому призначили лише 850 гривень штрафу.

Крім того, Гамоцький Артем Анатолійовичем є підозрюваним ще у мінімум одній справі (№295/3651/17) – за розбій. Але 9 грудня 2022 року суду повідомили, що Гамоцького мобілізували, а тому суддя зупинив розгляд справи. Серед основних замовників компанії Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА та військові.

Попри великі суми замовлень, репутація компанії не є бездоганною. Як зазначають експерти Миколаївського центру журналістських розслідувань, компанія завищила вартість робіт на полігоні «Широкий Лан» у Миколаївській області. При цьому частину робіт фактично виконала інша компанія, з якою потім не розрахувалися.

«Будівельний альянс монтажпроект%1126raquo; фігурує у кримінальному провадженні №12022000000000510 від червня 2022 року.

Розслідування веде слідче управління Нацполіції за ознаками злочинів, передбачених ст. 190, 209 і 358 КК (шахрайство, легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом і підроблення).

Джерело

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.