Среда, 17 мая 2023 18:04

Суд з другої спроби конфіскував активи родини колаборанта Сальдо

сальдо,путін

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) задовольнила позов Міністерства юстиції та дозволила конфіскувати на користь держави активи, якими прямо та опосередковано володіє колишній народний депутат, екс-мер Херсона Володимир Сальдо.

Відповідні рішення щодо конфіскації активів відповідно до закону "Про санкції" суд виніс 9 та 17 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, 9 травня ВАКС ухвалив рішення конфіскувати земельні ділянки у Херсоні сумарною площею 7,7 га, готель, будинок та інші приміщення в Херсоні, апартаменти та паркувальні місця в Одесі, Херсоні та окупованій Ялті, автомобіль Volvo XC90 2020 року випуску та інше майно .

Також дозволено конфіскувати 99,86% ПрАТ "Каштан" (Коростишів, вид діяльності – видобуток каменю та піску) та 30% "Дельта-Сервіс" (Херсон, послуги логістики), якими володіє колишня дружина Сальдо.

17 травня суд ухвалив рішення дозволити конфіскацію на користь держави активів, зареєстрованих на ім’я дочки колаборанта Ірини Сальдо: 55,56% статутного капіталу ТОВ "Бебко-Авто" (Херсон, автодилер та послуги СТО) та 40% статутного капіталу ТОВ "Конка" (Херсон, організація розваг). 9 травня ВАКС відмовився конфіскувати ці активи.

Читайте також: СБУ ліквідувала мережу казино, яка працювала на окупаційну адміністрацію Херсона

Як повідомлялося, у листопаді минулого року Бюро економічної безпеки викрило колишнього члена партії "ОПЗЖ" та екснардепа Володимира Сальдо в ухиленні від сплати податків на 60 млн₴

У березні 2022 року, після початку широкомасштабної агресії РФ проти України, Сальдо погодився на співпрацю з терористичним режимом РФ та був призначений "керівником" окупаційної адміністрації Херсонської області.

У відповідь президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти політиків та громадських діячів, причетних тим чи іншим чином до російської держави чи війни проти України, серед яких і Володимир Сальдо.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.