Среда, 03 января 2024 13:45

Підвищення тарифу на електроенергію для населення принесло енергокомпаніям 18 мільярдів,

електроенергія

На сьогодні в Україні відновлено більше 2 ГВт потужностей енергосистеми. Це стосується енергетичних об’єктів, які були суттєво пошкоджені минулої зими.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час телемарафону.

Галущенко пояснив, що відповідні потужності мають вагоме значення для енергосистеми, а також звернув увагу на важливість вчасної сплати громадянами за використану електроенергію.

"Величезну допомогу для відновлення енергосистеми надали громадяни. Було змінено тариф для населення, і, зокрема, й завдяки цим коштам, сплаченим споживачами, нам вдалося відновитися", – зазначив міністр.

Він повідомив, що відповідні заходи дозволили акумулювати близько 16-18 млрд грн, які були спрямовані серед іншого на проведення ремонтної кампанії на об’єктах державних генеруючих компаній "Укргідроенерго" та "Енергоатом".

Очільник Міненерго нагадав, що близько 50% об’єктів української енергосистеми зазнали пошкоджень через дії російських терористів чи були окуповані.

Галущенко наголосив, що до кінця опалювального сезону 2023/2024 підвищення тарифів для населення не планується.

Міністр також зазначив, що у 2024 році важливим інструментом для нарощування потужностей генерації будуть децентралізація, збільшення частки газотурбінних і газопоршневих установок, сонячної та вітрової генерації. Відповідні заходи вже здійснюються, а у 2024 році вони будуть пришвидшені.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.