Четверг, 04 января 2024 07:19

Польські фермери відновили блокування польсько-українського пункту пропуску «Медика – Шегині»

Наразі протест запланований до 3 лютого

Фермери з польської організації «Підкарпатське ошукане село» відновили сьогодні блокування польсько-українського кордону в пункті пропуску Медика. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таке рішення вони ухвалили, тому що не отримали підтвердження від польського уряду, що їхні вимоги будуть виконані.

Учасники акції обіцяють пропускати три вантажних автомобілі на годину. Вантажівки, які перевозять гуманітарну допомогу, небезпечний вантаж або товари, що швидко псуються, пропускатимуть.

Легкові автомобілі, автобуси рухаються у звичному режимі.

Протестуватимуть доти, доки між фермерами-протестувальниками і міністерством аграрної політики Польщі не підпишуть угоду щодо порозуміння, яка гарантуватиме виконання вимог. Наразі протест запланований до 3 лютого.

Фермери розпочали блокування пункту пропуску 23 листопада, а зупинили акцію напередодні Різдва – 24 грудня.

Протестувальники вимагають надання субсидії на кукурудзу в розмірі 1000 злотих на гектар, збільшення суми ліквідних кредитів для фермерів, скасування підвищення сільськогосподарського податку.

Міністр з аграрної політики Польщі запевняв протестувальників, що їхні вимоги будуть виконані. Але фермери не отримали письмову декларацію, підписану прем’єр-міністром Дональдом Туском, тож відновили блокування прикордонного переходу у Медиці.

Також від 6 листопада триває блокування польськими перевізниками пунктів пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краковець».

Світ у 2023 році. Найважливіші події у фотографіях

Світ у 2023 році. Найважливіші події у фотографіях

Жах і краса 2023 року на фотокадрах із різних куточків світу

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.