Пятница, 01 марта 2024 09:54

Оператор ГТС сплатить рекордні в історії компанії дивіденди. Перші 5 мільярдів вже перерахували в бюджет

гтс,оператор,огтсу

"Оператор газотранспортної системи України" перерахував до державного бюджету 5,4 млрд грн авансового платежу з дивідендів за підсумками роботи у 2023 році.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що це перша частина суми. Загалом за результатами минулого року компанія сплатить до бюджету найбільшу суму за всю історію компанії, починаючи з моменту створення у 2019 році.

За словами гендиректора Оператора ГТС Дмитра Липпи, другу частину дивідендів за 2023 рік буде сплачено у терміни, встановлені чинним законодавством.

Окрім авансового платежу з виплати дивідендів, за результатами минулого року компанія сплатила 10,7 млрд грн податків. З них ПДВ склав 5,3 млрд грн, податок на прибуток – 3,6 млрд грн, інші податки і збори (в тому числі ЄСВ та ПДФО) – 1,7 млрд₴

Також зазначається, що торік Оператор ГТС на 33% скоротив використання паливного газу та на 59 % – технологічні витрати. Це дало змогу додатково заощадити понад 3 млрд₴

Як повідомлялося, раніше "Укрнафта" сплатила авансом дивіденди державі на 3,9 млрд₴ Загалом компанія сплатить до держбюджету у 2024 році понад 8 млрд грн дивідендів, що удвічі більше, ніж сумарно за 10 років.

Своєю чергою "Укргідроенерго" перерахувало до державного бюджету 1,75 мільярда гривень дивідендів за 2023 рік, а "Укрзалізниця" – 1,26 млрд₴

Нагадаймо, Кабінет Міністрів зобов’язав шість державних компаній авансом сплатити до держбюджету не менше 50% дивідендів за 2023 рік.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.