Пятница, 07 июня 2024 12:29

Правоохоронці таємно закрили справу щодо корупції на Одеській кіностудії

Читать на русском

Правоохоронці таємно закрили справу щодо корупції на Одеській кіностудії

Правоохоронці таємно закрили справу щодо корупції на Одеській кіностудії

В Одесі слідчі поліції таємно закрили справу щодо корупції на Одеській кіностудії та відмовляються видавати копію постанови про закриття потерпілим.

Це випливає з ухвали Приморського райсуду міста за кримінальним провадженням №42016160000000597 за ч. 2 ст. 191, ст. 356, ч. 2 ст. 364 КК.

Справу відкрили ще у 2016 році згідно з заявами представників трудового колективу ДП «Одеська кіностудія художніх фільмів». У фабулі провадження вказувалося, що гендиректор держпідприємства та одночасно кінцевий бенефіцiар ТОВ «Фірма «Будущеє» Ольга Неверко (редакція писала про її схеми), заступник генерального директора із загальних питань Кононов А.С., диспетчер виробництва Карабліна Є.Н., міністр культури Богуцький, начальник управління Мінкульту з правового забезпечення Петасюк Л.В., позаштатний радник міністра Ткаченко О.В., Фонд державного майна України в особi заступника голови С. Лазаренка, ТОВ «Нова кіностудія» в особi засновників Ткаченка О.В. та Єршова Є.I., Приморський районний суд міста Одеси в особi судді Чернявської Л.М., Апеляційний суд Одеської області в особi трьох суддів — Федорової А.Є., Мізи Л.М., Процик М.В. під час створення ЗАТ «Одеська кіностудія» розробили злочинну схему на привласнення майна кіностудії.

Поліція за весь цей час допитала лише декількох фігурантів та подала запити на отримання документів. Інших процесуальних дій вжито не було. Надалі 26 томів з 30.09.2020 по 06.11.2020 перебували на вивченні в ГСУ НП України. Після цього справу закрили. Проте заявнику/потерпілому так і не надіслали копію відповідної постанови слідчого. Довелося звертатися до Приморського райсуду зі скаргами на бездіяльність поліції. Суд у 2024 році вже двічі зобов’язував слідчого надати постанову, але це досі ігнорується правоохоронцями.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.