Вторник, 23 июля 2024 17:27

Київщина залучає меценатів до будівництва осель для дитячих будинків сімейного типу (ФОТО)

Київщина залучає меценатів до будівництва осель для дитячих будинків сімейного типу (ФОТО)

У межах проєкту "Адреса дитинства", який з 2023 року реалізує Фундація Олени Зеленської, на Київщині зводять оселі для дитячих будинків сімейного типу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис начальника КОВА Руслана Кравченка.

Родина Наталії та Віктора Шевченків виховує шість прийомних діток. Незабаром цей дитячий будинок сімейного типу поповниться ще кількома дітлахами. Найбільшою мрією родини Шевченків була власна домівка, щоб всім її членам було затишно і комфортно. Сьогодні їхнє бажання здійснилося – вони отримали ключі від великого будинку у Миронівці на Київщині.

З 2023 року Фундація Олени Зеленської реалізує проєкт "Адреса дитинства". Це будівництво житла для великих прийомних родин. Насамперед тих, хто втратив свої оселі через росіян. Київщина максимально долучилася до його реалізації. Для двох родин Фундація вже побудувала будинки в Київській області. Вивчається можливість будівництва будинку для ще однієї родини.

Зрозумів, що цей проєкт потрібно масштабувати. Запропонував громадам Київщини та меценатам до нього долучатися,

– розповів начальник КОВА.

На пропозицію відгукнулися Миронівська міська рада та БФ "МХП-Громаді", який взяв на себе витрати. Стратегічний партнер фонду — міжнародна компанія МХП. Руслан Кравченко подякував засновнику та головному виконавчому директору МХП Юрію Косюку за підтримку ініціативи.

Площа оселі майже 500 кв. м: 6 спалень, кухня, загальна кімната, укриття. Основа – типовий проєкт дому проєкту "Адреса дитинства". Від КОВА родина Шевченків отримала автомобіль Toyota.

Нагадаймо, що Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 10 супутникових систем Starlink.





Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.