Понедельник, 02 сентября 2024 04:44

Над Києвом сили ППО знищили близько 20 ракет різних типів – КМВА

Уламок збитої російської ракети

Під час ранкової атаки над Києвом сили протиповітряної оборони знищили близько 20 ракет різних типів і ударний безпілотник, повідомив 2 вересня голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Удар був комбінований – крилатими та балістичними ракетами. Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області РФ. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет та близько десятка балістичних та ударний безпілотник! Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно!» – відзначає Попко.

За даними міського голови Києва Віталія Кличка, пошкоджені торговельні точки (так звані МАФи, «малі архітектурні форми») поблизу станції метро «Святошин», на самій станції пошкоджені вікна.

«Станом на 06:25 до медиків по допомогу звернулися двоє дорослих — одного з них госпіталізували», – відзначив Кличко.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.