Вторник, 14 февраля 2023 16:39

ЄС представить нову пропозицію про закупівлю зброї для України

боррель

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель представить нову пропозицію щодо постачання зброї в Україну через Європейський фонд миру.

Об этом сообщает Слон РУ


"Ну, ви знаєте, що в рамках Європейського фонду миру ми надаємо фінансування державам-членам для закупівлі. У минулому Європейський фонд миру вже проводив закупівлі для забезпечення нелетальною зброєю країн, із якими ми маємо партнерські відносини. Я думаю, що Європейський фонд світу міг би чудово мобілізувати свої ресурси більш загальним способом", – заявив Боррель під час засідання міністрів оборони країн НАТО 14 лютого в Брюсселі, пише Європейська правда.

Він додав, що "зараз ми працюємо з кожною країною окремо".

"Я не бачу жодних незручностей у тому, що Європейський фонд миру є міжурядовим фондом – це не бюджет Європейського Союзу. Ви не можете купувати летальну зброю з бюджету Європейського Союзу – це зрозуміло. Але Європейський фонд миру – це міжурядовий фонд і його можна використовувати так, як ми вважаємо за потрібне. Я представлю пропозиції міністрам закордонних справ у понеділок (20 лютого, ред.)", – зазначив глава європейської дипломатії.

Як повідомлялося, в січні Європейський Союз погодив виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 500 млн євро.

Источник: Скелеты в шкафу

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.