Суббота, 18 марта 2023 10:51

Судитимуть злочинне угруповання, учасники якого шляхом обману вербували та переміщували людей до Франції з метою експлуатації

Зловмисники підшукували людей з матеріальними проблемами, виманювали їх до чужої країни, де примушували незаконно отримувати статус біженців і грошові виплати, які в подальшому у них відбирали. Загалом з однієї завербованої людини правопорушники отримували близько тисячі євро чистого прибутку, а за кордон вони вивезли сотні громадян. За результатами спецоперації, проведеної правоохоронними органами України та Франції, було викрито 25 правопорушників.

Об этом сообщает Руссиангейт


Нагадаємо: співробітники управління міграційної поліції в Одеській області вийшли на слід організованої злочинної групи у 2021 році. Спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури було розпочато документування протиправної діяльності фігурантів.


правоохоронці одещини відправили на лаву підсудних злочинне угруповання, учасники якого шляхом обману вербували та переміщували людей до республіки франція з метою експлуатації

Поліцейські встановили, що зловмисники за попередньою змовою між собою в період з січня 2019 року до квітня 2021 року в різних містах Одеської області відшукували людей в уразливому стані, які за збігом тяжких життєвих обставин не могли повною мірою усвідомлювати свої дії. Спільники пропонували громадянам отримати гроші за поїздку до Французької Республіки, не розкриваючи дійсних намірів такої поїздки та не зазначаючи, які саме дії їм необхідно буде здійснювати за надані їм кошти.


правоохоронці одещини відправили на лаву підсудних злочинне угруповання, учасники якого шляхом обману вербували та переміщували людей до республіки франція з метою експлуатації

Надалі правопорушники, використовуючи підневільний стан потерпілих, які не могли самостійно поїхати з чужої країни, бо не володіли мовою і не мали грошей, доставляли їх до міста Мелен, де змушували під вигаданою легендою просити статус біженців та щомісячну грошову допомогу, яку відбирали.


правоохоронці одещини відправили на лаву підсудних злочинне угруповання, учасники якого шляхом обману вербували та переміщували людей до республіки франція з метою експлуатації

Загалом з однієї завербованої людини правопорушники отримували близько тисячі євро чистого прибутку. А за півтора роки протиправної діяльності вони вивезли з Одеської області за кордон і провернули махінації з сотнями громадян.


Для затримання членів злочинного угруповання правоохоронні органи України та Французької Республіки провели спільну масштабну операцію. На теренах України були викриті 16 осіб. Їм на підставі зібраних доказів висунули звинувачення у вербуванні та переміщенні громадян з метою експлуатації до Республіки Франція, вчинених організованої групою – за ч. 2 та ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України. Відповідно до українського законодавства, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.


Ще 9 громадян України були затримані на території Франції. Їх тамтешні правоохоронні органи також притягнули до кримінальної відповідальності за підозрою в організації шахрайської схеми отримання бюджетних грошових коштів країни, шляхом фіктивного оформлення статусу біженців.


Головне управління Національної поліції в Одеській області


Источник: База компромата

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.