Пятница, 26 мая 2023 07:24

ОВА: ситуація в регіонах України станом на 25 травня

Армія Російської Федерації за добу із застосуванням дронів-камікадзе, авіації, важкої артилерії, мінометів здійснила атаки на 13 областей України.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 25 травня.

Київську область вночі ворог вкотре атакував БПЛА. Влучання відсутні. Постраждалих немає. Внаслідок падіння уламків дрона виникла пожежа лісової підстілки. Пожежа ліквідована.

У Львівській області вночі під час повітряної тривоги працювала ППО, збито 10 БПЛА Shahed-136. Влучань і пошкоджень не зафіксовано.

У Чернівецькій області на ранок у населеному пункті Дністровського району, ймовірно, внаслідок падіння уламків Shahed-136 спалахнула пожежа. Пошкоджено три житлові будинки. Жертв та постраждалих немає.

У Чернігівській області за добу зафіксовані два обстріли Корюківського району з артилерії. В одному із сіл пошкоджено приватний будинок. Без жертв.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили сім обстрілів (пролунало 19 вибухів). Обстрілів зазнали Новослобідська громада Конотопського району, Великописарівська громада Охтирського району, Есманська та Шалигинська громада Шосткинського району.

Вчора протягом дня ворог здійснив 23 обстріли прикордоння. Зафіксовано 84 вибухи. Обстрілів зазнали Великописарівська, Юнаківська, Хотінська, Новослобідська, Білопільська, Хотінська громади. Пошкоджено три будинки. Поранені двоє людей.

В Юнаківській громаді з території РФ з літака був здійснений пуск авіаційної ракети. Внаслідок влучання пошкоджено заклад дошкільної освіти. Також росяни здійснили обстріл з міномета, пролунало чотири вибухи.

У Запорізькій області за добу війська РФ завдали 78 артилерійських ударів та два з РСЗВ по 16 населених пунктах: Гуляйполю, Гуляйпільському, Степногірську, Залізничному, Ольгівському, Плавням, Полтавці тощо. Зафіксовано 24 повідомлення про руйнування.

У Дніпропетровській області на ранок агресор вдарив по Нікополю. Інформація про наслідки уточнюється. Постраждалих немає.

Вчора російська армія обстріляла Нікополь з важкої артилерії, а пізніше атакувала Нікопольський район дроном-камікадзе. Є влучання у Марганецькій громаді. Пошкоджений приватний будинок.

У Харківській області вночі ворог завдав ракетного удару, попередньо, із ЗРК С-300, по селу Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю, пошкоджено приватний житловий будинок. Без постраждалих.

Минулої доби ворог з артилерії, мінометів та ракетного озброєння обстріляв щонайменше 18 населених пунктів Харківщини.

На Слобожанському напрямку російська армія з мінометів та артилерії обстріляла Уди, Ветеринарне, Липці, Зелене, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бударки та Землянки.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, завдав авіаудару в районі Кислівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Строївка, Кам’янка, Красне Перше, Рідкодуб, Дворічна, Западне, Табаївка та Берестове.

У селі Олександрівка Ізюмського району внаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм постраждав і був госпіталізований 33-річний чоловік.

За добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили 8,16 га території Харківщини та знешкодили 139 вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області загарбники дещо знизили активність наземних наступальних дій, проте продовжуть обстріли населених пунктів.

По Діброві завдано авіаційного удару. Невське, Білогорівка та Стельмахівка під ворожим вогнем перебувають вже декілька діб поспіль.

За добу ворог здійснив 105 обстрілів (випустив 498 снарядів).

У Донецькій області за добу росіяни здійснили 27 обстрілів. Під вогнем перебували Авдіївка, Костянтинівка, Курахове, Часів Яр, Велика Новосілка, Нью-Йорк, Північне, Карлівка, Миколаївка, Новоселівка Перша, Сокіл, Ступочки.

Пошкоджено 14 житлових будинків (з них один багатоквартирний), церкву, службовий автомобіль, два цивільні автомобілі, ЛЕП, ангар вагонного депо, 5 локомотивів, складське приміщення.

На Донеччині за добу одна людина загинула і шестеро дістали поранення.

В Одеській області пд час нічної повітряної атаки сили протиповітряної оборони збили один дрон-камікадзе типу Shahed-131/136. Влучань не зафіксовано.

У Миколаївській області вночі сили та засоби протиповітряної оборони Повітряного командування "Південь" знищили три ворожі БПЛА Shahed-131/136.

Вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

У Херсонській області за добу росіяни здійснили 83 обстріли (випустили 411 снаряд), з них по Херсону — два артилерійські обстріли (4 снаряди). Загарбники поцілили у райони 26 населених пунктів області.

По Бериславу ворог бив з авіації. Є влучання в будівлю заводу та гуртожиток освітнього закладу, пошкоджено житлові будинки.

Через мінометний обстріл Новотягинки спалахнула пожежа у приватному будинку.

В Іванівці внаслідок обстрілів поранення дістала 60-річна жінка.

Всього за добу на Херсонщині внаслідок ворожих обстрілів четверо людей дістали поранення.

«Аргумент»

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.