Четверг, 01 июня 2023 12:14

Німеччина виділить 5 мільйонів євро на розвиток виробництва фруктів та овочів в Україні

продукты,овощи

Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL) виділить 5 млн євро для реалізації німецько-українського проєкту розвитку сектора плодоовочівництва в Україні.

Відповідний протокол про наміри було підписано 31 травня в Києві аташе з питань сільського господарства посольства Німеччини в Україні Франком Мюллером та заступниками міністрів українських міністерств-партнерів – Маркіяном Дмитрасевичем (Мінагрополітики) та Андрієм Вітренко (Міносвіти та науки), передає Інтерфакс-Україна.

"Із загальним обсягом фінансування 5 млн євро цей проєкт є найбільшим досі окремим проєктом серед проєктів співробітництва німецького міністерства BMEL", – наголосили в посольстві Німеччини та додали, що тепер Україна є "головною країною" для німецького міністерства BMEL у рамках його двостороннього співробітництва .

"Мета нового проекту співробітництва – сталий розвиток сектору плодоовочівництва в Україні. Цілеспрямованою підтримкою системи професійної освіти та системи наради, умов виробництва та складських потужностей, а також стартапів у галузі плодоовочівництва проєкт робить вагомий внесок у самозабезпечення України свіжими продуктами харчування та створення робочих місць у сільській місцевості", – йдеться в повідомленні.

За інформацією дипломатичного відомства, виділені кошти також будуть спрямовані на підтримку відновлення критичної сільськогосподарської інфраструктури та створення ланцюгів доданої вартості у секторі плодоовочівництва.

Реалізація проєкту розпочнеться у Вінницькій області, яка "протягом російської загарбницької війни перетворилася на основний регіон постачання свіжих продуктів харчування". Згодом дію проєкту поширять на інші регіони України.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.