Вторник, 14 ноября 2023 08:50

Гуменюк пояснила мету заяви РФ про "відхід" з Херсонської області та її "анулювання"

Читать на русском

Гуменюк пояснила мету заяви РФ про

Гуменюк пояснила мету заяви РФ про "відхід" з Херсонської області та її " анулювання "

Російські окупанти заявили про свій "відхід" з лівобережжя Херсонської області, щоб спровокувати реакцію Сил оборони України, проте її не сталося. Після цієї невдачі в армії РФ почалася паніка, тож заяву довелося "анулювати".

Про це повідомляє речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Очевидно, це спроба виміряти готовність та спосіб реагування наших сил на подібні заяви. Оскільки довгий час в інформаційному просторі підігрівалися всі необхідні ресурси, щоб прозвучала подібна заява. І вони хотіли спровокувати нашу реакцію, а її не сталося", – пояснила Гуменюк.

За її словами, росіяни зрозуміли, що отримали фактично зворотний ефект. У їхньому війську почалася паніка, посилилася розбрат і вони були змушені прибрати цю заяву.

"Насправді у них не дуже добрі справи. Оскільки там справді морально-психологічна ситуація у підрозділах, що знаходяться на лівому березі, наближена до критичної. Там процвітає дезертирство, суперечки між підрозділами і немає злагодженості. І це все ускладнює бойову роботу в тих умовах, коли Сили оборони тиснуть на присутність військ на лівому березі", – зазначила речниця.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.