Вторник, 05 декабря 2023 06:06

США інвестують в оборонну промисловість 50 млрд

США збільшили фінансування виробництва боєприпасів у 1,5 рази за п’ять років, повідомив голова Пентагону Ллойд Остін.

За його словами, за час роботи адміністрації Джо Байдена виробництво артилерійських снарядів зросте вчетверо. Шеф Пентагону заявив, що в країні почалася "найбільша модернізація оборонної промислової бази за 40 років".

«Високі темпи витрачання артилерійських снарядів в Україні наочно продемонстрував необхідність ще більше інвестувати у боєприпаси. Порівняно з оборонним бюджетом лише п’ятирічної давності ми інвестуємо майже на 50% більше коштів у боєприпаси», — сказав Остін на Рейганівському форумі з питань національної оборони в Каліфорнії. Його слова наведено на сайті Міноборони США.

Ллойд Остін заявив, що Сухопутні війська США називають зміни, що відбуваються в армії «наймасштабнішою модернізацією нашої оборонної промислової бази майже за 40 років». На ці цілі планують направити близько $50 млрд. Гроші дозволять створити та підтримувати десятки тисяч робочих місць у 30 штатах. Серед іншого йдеться про виробництво ракет у штаті Арізона, військових транспортних засобів у штатах Вісконсін та Індіана та артилерійських снарядів у штатах Пенсільванія, Огайо та Техас.

Остін заявив про важливість підтримки в Конгресі законопроекту про виділення мільярдів допомоги, зокрема Україні та Ізраїлю. Він заявив про двопартійну підтримку цього пакету, однак у Палаті представників, який перебуває під контролем республіканців, поки що не можуть погодити рішення вже кілька тижнів.

Вгорі: Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.