Четверг, 07 декабря 2023 15:14

ГУР МО попереджає: найважча частина зими попереду

Загроза для української інфраструктури зберігається високою , незважаючи на те, що запасу ракет у Московії набагато менше, ніж минулого року. Оборонна промисловість РФ далі масово виготовляє ракети та безпілотники, водночас в окупаційних військах проблеми з бронетехнікою.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері телемаратону.

У ГУР прогнозують, що найважча частина зими попереду. При цьому Юсов констатував, що Московія ще не відновила ракетний запас часів Сергія Суровікіна, який фактично знищив його. Але при цьому у РФ в запасі залишається “необмежена кількість” ракет для систем С-300 та іншого радянського озброєння.

“Так, може відновлювати (ракетний запас – ред.) і робить це, але не в тих обсягах, у яких хотіла б. Це означає, що сьогодні запаси ракетних озброєнь у агресора значно нижчі, ніж це було минулого року та на початку повномасштабного вторгнення. Проте вони є, і означає, що загроза для української енергетичної та цивільної інфраструктури зберігається. У тому числі, ворог активно використовує комбіновані удари, коли одночасно використовуються ракети та безпілотники. Ми бачимо все це фактично у щоденному режимі”, – зазначив Юсов.

При цьому, за його словами, московити мають багато радянської стрілецької зброї, натомість з бронетехнікою ситуація у ворога складніша.

“Там є критична нестача сучасних технологій: сучасної оптики, сучасної радіоелектроніки, схем, мікрочипів. Усе це потрібно для модернізації сучасної техніки. Тому з цим і далі в окупантів будуть проблеми. Але є і певні можливості. Триває виробництво ракетних озброєнь. Налагоджене виробництво здебільшого ударних безпілотників. Це справді є проблемою для нас, бо це наслідки обходу санкцій. Водночас саме по собі виробництво безпілотників – не надсучасне виробництво”, – каже Юсов.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.