Среда, 13 декабря 2023 08:16

Новий прем’єр-міністр Польщі Туск вимагає від Заходу посилити допомогу Україні

Picture

Фото: Дональд Туск

Новий уряд Польщі вимагатиме рішучої підтримки України від західних партнерів. Про це у своїй програмній промові в Сеймі (нижній палаті парламенту) заявив майбутній прем’єр-міністр країни Дональд Туск. Про це пише Rzeczpospolita.

Дональд Туск висловив обурення ремарками деяких західних політиків щодо "втоми" від війни в Україні.

"Напад росії на Україну насправді є нападом на всіх нас. Я більше не можу слухати політиків європейських, західних країн, які щось говорять про втому від війни в Україні...

Завданням для Польщі, нового уряду та для нас усіх голосно вимагатиме від західної спільноти повної рішучості у допомозі Україні", – заявив Туск.

За словами польського прем’єра, на саміті ЄС 14-15 грудня він переконуватиме лідерів спільноти у рішучій підтримці України. Водночас Туск пообіцяв захищати інтереси польського бізнесу, зокрема аграріїв у відносинах з Україною.

"Допомога Польщі Україні дуже важлива, але водночас ми маємо залишатися наполегливими, коли йдеться про інтереси польських фермерів", – пообіцяв Дональд Туск.

BAGNET нагадує, 11 грудня депутати польського Сейму проголосували за висування кандидатури Дональда Туска на посаду прем’єра. У середу, 13 грудня, його приведе до присяги президент Анджей Дуда.

Підготував: Сергій Дага

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.