Четверг, 14 декабря 2023 05:04

Під Вітебськом сталося коротке замикання на ЛЕП: Місцеві жителі повідомили про вибух

Читать на русском

Під Вітебськом сталося коротке замикання на ЛЕП: Місцеві жителі повідомили про вибух

Під Вітебськом сталося коротке замикання на ЛЕП: Місцеві жителі повідомили про вибух

Білоруські телеграм-канали написали про вибух та пожежу на електропідстанції Вітебська. Проте енергетики та рятувальники спростували цю інформацію, повідомивши про коротке замикання на лінії електропередачі.

Мешканці Вітебська у соцмережах писали, що у кількох районах міста зникла вода та електрика.

У прес-службі "Мінськенерго" повідомили подробиці інциденту: на лінії електропередачі Вітебськ – Лучеса сталося коротке замикання, внаслідок якого спостерігався яскравий спалах. На окремих інтернет-ресурсах з’явилися повідомлення про вибух на підстанції, але ця інформація не відповідає дійсності.

"У Вітебську на лінії електропередачі напругою 110 кВ Вітебськ — Лучеса сталося коротке замикання, через який спостерігався яскравий спалах. Електропостачання споживачів не порушувалося — були задіяні резервні лінії електропередачі. Ділянку ЛЕП Вітебськ — Лучеса виведено в ремонт. Інформація про нібито "вибухи на підстанції", яка з’явилася на окремих інтернет-ресурсах, не відповідає дійсності", – ідеться в повідомленні.

За інформацією білоруського МНС, спалаху на місці інциденту не було. Рятувальники, які прибули на місце НП, виявили на землі електричний дріт, що відгорів.

"Причина події встановлюється. Наразі на місці працює аварійна служба електромереж", – зазначили у МНС.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.