Пятница, 15 декабря 2023 18:14

CNN: В останні дні президентства Трампа загубився секретний звіт про втручання РФ у вибори

Читать на русском

CNN: В останні дні президентства Трампа загубився секретний звіт про втручання РФ у вибори

CNN: В останні дні президентства Трампа загубився секретний звіт про втручання РФ у вибори

Папка, що містить суворо таємну інформацію, пов’язану з втручанням Росії в американські вибори 2016 року, зникла в останній день президентства Дональда Трампа, пише CNN з посиланням одразу на десять джерел. За даними телеканалу, співробітники розвідки побоюються, що могли бути розкриті деякі секрети США і їхніх союзників, які найбільше охороняються.

Джерела стверджують, що зниклі розвіддані були настільки секретними, що члени Конгресу та їхні помічники з допуском до цілком секретних матеріалів могли ознайомитися з цими даними лише у штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі (штат Вірджинія). При цьому записи, які вони робили при вивченні цих документів, не можна було забирати, вони зберігалися також у Ленглі, в сейфі.

У папці були в тому числі необроблені розвіддані, зібрані США та союзниками по НАТО про Росію та російських агентів, а також про те, що Путін прагнув допомогти Трампу перемогти на виборах 2016 року.

В останній раз цю папку товщиною 25 см бачили у Білому домі в останні дні перебування Трампа на посаді президента. Він розпорядився доставити її туди, щоб розсекретити більшу частину документів, пов’язаних із розслідуванням ФБР про втручання Росії у вибори.

Було створено кілька копій редагованої версії, які збиралися поширити серед республіканців у Конгресі та правих журналістів. Копії було відправлено адресатам, але швидко вилучено після того, як юристи Білого дому дійшли висновку, що потрібна серйозніша редактура документів.

Майже через три роки Міністерство юстиції так і не оприлюднило всі документи цієї папки, а в Національному архіві опинилися відцензуйовані копії.

ЦРУ, ФБР, Національний архів, Управління директора національної розвідки, адвокат Трампа та представник сенатського комітету з розвідки відмовилися від коментарів.

Папка не знайшлася і після обшуків у резиденції Трампа Мар-а-Лаго у Флориді.

різне qkxiqdxiqdeihrant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.