Четверг, 21 декабря 2023 21:17

Арахамія їздить на авто дільця, якого підозрюють у розкраданні майна —

Дата: 21 декабря, 2023 Автор: operkor 0 Комментарии

Арахамия и одесит

Очільник президентської фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія використовував автомобілі бізнесмена Бориса Кауфмана, щоб перетинати український кордон. Останній є фігурантом справ НАБУ і САП щодо заволодінням майном Одеського аеропорту та його доходу на суму 2,5 мільярда гривень.© bihus.info.

Народний депутат щонайменше чотири рази брав автівки Кауфмана, щоб перетнути державний кордон, йдеться у розслідуванні Bihus.Info. За словами Арахамії, це пояснюється близькою дружбою з родиною бізнесмена.

За інформацією журналістів, у серпні 2022 року Арахамія та його дружина виїжджали в Молдову на позашляховику Toyota, який належить дружині Кауфмана. А поверталася пара вже на мікроавтобусі Mercedes, котрий є власністю компанії «Тедіс Україна», в якій бізнесмен має частку.

Арахамія їздить автівками бізнесмена, якого підозрюють у розкраданні мільярдів гривень – Bihus.Info

Цією ж автівкою парламентар ще двічі повертався з-за кордону у жовтні 2022-го та у серпні 2023 року. Арахамія пояснив журналістам, що не може використовувати свій транспорт для виїзду з України, бо той має тоновані вікна.

«Я доїжджаю до Одеси, а потім кажу йому (Кауфмана – ред.): «Дай мені машину, щоб пересікти до Кишинева». Побутова ситуація абсолютно», — сказав нардеп.

Борис Кауфман на запитання журналістів про відносини з Давидом Арахамією не відповів. Наразі бізнесмена підозрюють у заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс – 2,5 млрд₴

У вересні Вищий антикорупційний суд взяв Кауфмана під варту, проте в листопаді після апеляційної скарги ВАКС змінив розмір застави до 155 млн грн і бізнесмен вийшов із-під варти.

Арахамія зазначив, що не вбачає конфлікту інтересів через свою дружбу з родиною Кауфманів. За його словами, він не впливає на розслідування правоохоронців.

«Це ж НАБУ, наскільки я знаю, веде цю справу. Це незалежний орган. Я не думаю, що хтось в країні може сказати, що він має вплив на НАБУ. Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Буду когось іншого зі своїх друзів, наприклад, із Миколаєва просити», — додав парламентар.

Нагадаймо, що у грудні 2022 року НАБУ та САП заявили, що викрили в Одесі злочинну організацію, котра взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста – взаємодію із забудовниками, закупівлі місцевого бюджету та діяльність комунальних підприємств. Її організаторами назвали одеського бізнесмена Бориса Кауфмана та його багаторічного бізнес-партнера Олександра Грановського (Алекса Боруховича).

Які наслідки може мати розслідування цієї справи для всієї України пояснює Тетяна Безрук у статті на ZN.UA «Вікно в Одесу. Чи підірве справа бізнесменів Кауфмана та Грановського владу місцевих кланів по всій країні».

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.