Воскресенье, 24 декабря 2023 06:10

Дуда вперше ветував пропозицію нової правлячої коаліції в парламенті

Читать на русском

Дуда вперше ветував пропозицію нової правлячої коаліції в парламенті

Дуда вперше ветував пропозицію нової правлячої коаліції в парламенті

Президент Польщі Анджей Дуда вперше вирішив ветувати законопроєкт нової правлячої коаліції у парламенті.

Про це стало відомо із заяви польського президента у "Твітері".

"Я вирішив накласти вето на проєкт бюджету на 2024 рік, у якому передбачено 3 мільярди злотих на державні медіа. На це не може бути згоди через кричуще порушення Конституції та принципи демократичної правової держави. Державні медіа мають бути спочатку справедливо та законно відновлені", — заявив Дуда.

Президент також додав, що після Різдва негайно подасть до Сейму власний проєкт держбюджету та закликав спікера Сейму Шимона Головню та спікера Сенату Малгожату-Кідаву Блонську терміново скликати обидві палати, щоб розглянути та ухвалити цей законопроєкт.

"Спроба фінансувати державні ЗМІ за допомогою бюджетного законопроєкту (парламентською більшістю) є неприйнятною в нинішній ситуації. У моєму законопроєкті всі інші бюджетні витрати — на чолі з підвищенням заробітної плати вчителям — будуть збережені", — додав Дуда.

Нагадаймо, парламентські вибори у Польщі відбулися 15 жовтня, і за їхніми результатами визначились 460 членів Сейму. За підсумками виборів опозиція отримала більшість: "Громадянська платформа" під керівництвом колишнього президента Європейської ради Дональда Туска, альянс "Третій шлях" та Ліва партія. У листопаді проєвропейські партії Польщі дійшли згоди про коаліцію.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.