Воскресенье, 10 марта 2024 18:49

НАТО переміщує ракети ближче до кордонів із РФ

Читать на русском Read in English

НАТО переміщує ракети ближче до кордонів із РФ

НАТО переміщує ракети ближче до кордонів із РФ

Країни НАТО впроваджують ротаційну модель протиповітряної оборони в Литві. Там буде розміщено зенітно-ракетні комплекси Patriot.

Таким чином Литва стане першою країною Балтії, яка матиме ротаційні сили ППО НАТО. Як пише Newsweek, такі дії альянсу є відповіддю на заклики балтійських країн посилити обороноздатність Європи в регіоні.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас сказав на пресконференції у четвер, що системи ППО введуть в експлуатацію цього року.

НАТО переміщує ракети ближче до російських кордонів: у Литві розповіли про плани uqidrkiqxeiqrdant

Під час Вільнюського саміту НАТО, який відбувся влітку 2023 року, було досягнуто домовленості про створення ротаційної системи, в межах якої країни Альянсу розгортатимуть засоби ППО в країнах Балтії на певний період часу.

Анушаускас не повідомив, які саме країни Заходу беруть участь у першому раунді розгортання ППО в Литві, але сказав, що обладнання включає в себе ЗРК Patriot.

"Очікується, що цей принцип не буде разовим на кілька місяців, а охопить усі календарні місяці та значно збільшить наші можливості протиповітряної оборони", – сказав він.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.