Суббота, 23 марта 2024 15:53

Путін майже добу уникав публіки після теракту у "Крокусі", а потім виступив із шаблонним зверненням

Читать на русском

Путін майже добу уникав публіки після теракту у

Путін майже добу уникав публіки після теракту у "Крокусі", а потім виступив із шаблонним зверненням

Після нападу озброєних людей на концертний зал "Крокус Сіті Холл" у Підмосков’ї російський диктатор Володимир Путін мовчав майже добу. І зрештою пообіді 23 березня виступив із шаблонною заявою.

Господар Кремля назвав подію "кривавим і варварським терактом", оголосив 24 березня "днем загальнонаціональної жалоби" і не втримався від розповідей про "український слід". Про що говорив Путін пишуть російські ЗМІ.

Своє звернення, почути яке росіяни сподівалися ще напередодні, "гарячими слідами" після того, що сталося у Підмосков’ї, Путін почав близько 14:30 за київським часом.

Він назвав напад на "Крокус" "кривавим, варварським терактом", жертвами якого стали "десятки мирних, ні в чому невинних людей – наші співвітчизники, зокрема діти, підлітки, жінки".

Російський диктатор також висловив чергову "подяку" співробітникам екстрених служб і не менш протокольні "співчуття" родичам убитих. Також він "оголосив 24 березня "днем загальнонаціональної жалоби" і заявив, що у Москві та інших регіонах "запроваджено додаткові заходи антитерористичного та протидиверсійного характеру".

"Головне зараз – не дати тим, хто стоїть за цією кривавою бійнею, вчинити нові злочини", – заявив Путін.

Далі самопризначений правитель РФ перейшов до головної частини "виступу": до "українського сліду" в нападі на "Крокус". Він повторив раніше зроблені російськими силовиками заяви про затримання "виконавців теракту".

"Усі четверо виконавців теракту, всі ті, хто стріляв, вбивав людей – знайдені та затримані. Вони намагалися втекти та рухалися у бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлене "вікно" для переходу державного кордону", – заявив диктатор, не вдаючись до таких "дрібниць", як уточнення щодо того, як у цьому процесі задіяні російські силовики, яких у величезних кількостях тримають вздовж усього кордону з Україною.

Загалом, за його словами, затриманих – 11. Затримували їх підрозділи ФСБ та інших правоохоронних органів, вони ж "працюють над виявленням, розкриттям усієї пособницької бази терористів".

"Тих, хто забезпечував їх транспортом, намічав шляхи відходу з місця злочину, готував "схрони", схованки зі зброєю та боєприпасами", – перерахував Путін.

Господар Кремля пообіцяв росіянам, що всіх причетних до того, що сталося в "Крокусі", буде знайдено. Знайшлося у його промові місце й для "нацистів".

"Вже очевидно, що ми зіткнулися не просто з цинічним, ретельно спланованим терактом, а з підготовленим та організованим масовим вбивством мирних беззахисних людей. Злочинці холоднокровно та цілеспрямовано йшли вбивати, розстрілювати впритул наших громадян, наших дітей. Як колись нацисти, що чинили розправи на окупованих територіях, вони задумали влаштувати показову розправу, криваву акцію залякування. Всі виконавці, організатори та замовники цього злочину понесуть справедливе і неминуче покарання. Ким би вони не були. Хто б їх не спрямовував. Повторю: ми встановимо та покараємо кожного, хто стояв за спиною терористів, хто готував це злочин, цей удар по Росії, по нашому народу", – заявив Путін.

При цьому правитель держави-агресора, який розв’язав кровопролитну війну в Європі після Другої світової і віддає накази на щоденний терор мирних українців ракетними та дроновими ударами по містах і селах, будинках та соціальній інфраструктурі, розраховує, що світ про все це забуде. І дружно кинеться разом із РФ "боротися з тероризмом",

"Ми знаємо, що таке загроза тероризму. Розраховуємо тут на взаємодію з усіма державами, які щиро поділяють наш біль і готові насправді реально об’єднувати зусилля у боротьбі із спільним ворогом – міжнародним тероризмом. З усіма його проявами. Терористів, вбивць, нелюдів, яких немає і не може бути національності, чекає одна незавидна доля: відплата і забуття. Майбутнього вони не мають", – сказав російський диктатор.

При цьому він очікувано використав як привід "кинути клич" про об’єднання російського населення навколо нього самого і розв’язаної ним війни проти України.

"Наш спільний обов’язок зараз – наших бойових товаришів на фронті, всіх громадян країни – бути разом в одному строю. Вірю: так і буде. Тому що ніхто і ніщо не може похитнути нашу згуртованість і волю, нашу рішучість і мужність, силу єдиного народу Росії. Нікому не вдасться посіяти отруйне насіння ворожнечі та розбрат у наше багатонаціональне суспільство. Росія не раз проходила через найважчі випробування, але ставала ще сильнішою, так буде і зараз. Терористів чекає тільки відплата і забуття, майбутнього у них немає", — видав диктатор.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.