Пятница, 12 июля 2024 11:51

Нацполіція перекрила канал незаконного перетину кордону за підробленими документами

Злочинний бізнес організували двоє киян. Зокрема вони продавали призовникам довідки щодо догляду за дитиною з інвалідністю для безперешкодного переправлення через державний кордон, «білі квитки» та накази міністерств щодо закордонних відряджень.

Незаконну схему ліквідували поліцейські Департаменту карного розшуку та Головного слідчого управління Нацполіції спільно з СБУ, Державною прикордонною службою, за силової підтримки полку поліції особливого призначення Київської області та Харківщини.

Зловмисники, 24 та 28 років, «штампували» підробки. Виробництво займало приблизно два тижні, «товар» відправляли поштою. За свої послуги спільники брали від 4500 до 8200 доларів. Оплату приймали через криптогаманці.

Кримінальна поліція встановила, що підозрювані не тільки виготовляли фальшиві документи, а й у месенджері консультували клієнтів щодо особливостей перетину кордону – поведінки в пунктах пропуску, кращого часу для проходження процедури тощо.

Поліцейські провели 18 обшуків у помешканнях та автомобілях фігурантів. Вилучено 23 мобільних телефони, 3D-принтери, лазерний пристрій для випалювання печаток та самі печатки, комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи, 14 400 доларів і 32 000 гривень.

Слідчі зібрали достатньо доказів та оголосили підозру обом затриманим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

На даний час вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Офіс Генерального Прокурора України.

Департамент комунікації Національної поліції України

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.