суббота21 сентября 2024
gipoteza.net

У Козині на благодійному фестивалі IRON EGGS зібрали кошти на протез для військового

09:45 23-08-2024
У Козині на благодійному фестивалі IRON EGGS зібрали кошти на протез для військового

У середу, 21 серпня, на пляжі в селищі Козин на Київщині відбувся Благодійний спортивний фестиваль IRON EGGS на підтримку ветеранів російсько-української війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "espreso.tv".

Благодійний ветеранський спортивний фестиваль об’єднав цивільних та ветеранів в одну команду. У програмі фестивалю: марш-кидок на 7, 18 та 35 кілометрів, відкрите тренування з гольфу, заплив на відкритій воді в одну тисячу метрів, стрільба з лука та інші змагання.

Цікаво, якесь різноманіття. Сидіти теж важко, а є можливість поплавати і якось себе проявити, то будемо пробувати. Може щось вийде цікаве з цього. Я плавав, на флоті служив. Знаю, що таке вода

— розповідає один з учасників фестивалю Володимир Пунтус.

Мета фестивалю — зібрати 450 тисяч гривень на спортивний протез для чинного військовослужбовця ЗСУ з позивним "Дальнобой" (Валерій Дич). У листопаді 2023 року чоловік отримав ампутацію лівої стопи та вогневе осколкове поранення правої гомілки та лівого передпліччя під час виконання бойового завдання біля н.п. Іванівське Донецької області.

За три дні фестивалю Faine Misto зібрали майже 8 млн грн, за які придбають надсучасні РЕБ-системи для захисту бійців бригади НГУ "Азов" від атак ворожих безпілотників.

Нагадаймо, що швейцарський благодійник забезпечив житлом сотню сімей на Іванківщині.