Среда, 17 января 2024 12:18

"Метінвест" Ахметова сплатив до бюджету України 14,6 мільярда гривень податків за рік

метинвест

Компанія "Метінвест" Ріната Ахметова, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, у 2023 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 14,6 млрд грн податків і зборів .

За даними офіційної звітності компанії, серед найбільших за обсягом відрахувань – єдиний соціальний внесок (3,3 млрд грн), податок на прибуток (3,2 млрд грн) та податок на доходи фізичних осіб (понад 3 млрд грн), повідомляє пресслужба "Метінвесту".

Українські підприємства групи торік збільшили плату за землю майже на 10% – до 1,2 млрд₴ Також зросли виплати екологічного податку – до 608 млн₴ Крім того, підприємства "Метінвесту" сплатили у 2023 році до державного та місцевих бюджетів 2,2 млрд грн плати за користування надрами.

"Ми пережили ще один надважкий рік війни. Незважаючи на проблеми з завантаженням активів і морську блокаду, незважаючи на втрату контролю над активами в Маріуполі, зупинення АКХЗ і значне зниження кількості персоналу через війну, "Метінвест", як і раніше, залишається одним із найбільших платників податків в Україні", – заявив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

"Відмова від належних компанії за законодавством податкових пільг дала змогу спрямувати додаткові кошти на ті напрями, де це потрібно найбільше. Ми продовжуємо підтримувати українців та армію на шляху до перемоги та закликаємо кожен бізнес доєднатися і через податки, донати, допомогу ЗСУ та мирним мешканцям підтримувати Україну в час випробувань, який ми всі переживаємо зараз", – додав керівник Групи.

Читайте також: Дрони, 150 тисяч бронежилетів і протимінні трали: "Метінвест" Ахметова став найбільшим приватним донором ЗСУ

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення "Метінвест" спрямував на допомогу Україні вже 4,8 млрд₴ З цієї суми понад 2,5 млрд грн – допомога бійцям в межах мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова. Це робить компанію найбільшим приватним донором ЗСУ.

Нагадаймо, у 2022 році компанія "Метінвест" сплатила до держбюджету понад 20 млрд грн податків. Таких цифр вдалося досягнути завдяки роботі втрачених наразі гігантів "Азовсталь" та ММК ім. Ілліча, та "Авдіївського коксохіму".

Автор: Михайло Орлюк

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.