Пятница, 19 января 2024 12:34

Глава МЗС Румунії пояснила, чим небезпечне замороження війни: "Росія не зупиниться на українському кордоні"

Читать на русском

Глава МЗС Румунії пояснила, чим небезпечне замороження війни:

Глава МЗС Румунії пояснила, чим небезпечне замороження війни: "Росія не зупиниться на українському кордоні"

Якщо держава-агресор Росія не зазнає стратегічної поразки на війні в Україні, то вона не зупиниться на українському кордоні. Йдеться не лише про виживання України, але й безпеку Європи. Тому ідею про так званий заморожений конфлікт розглядати не можна.

Про це сказала міністерка закордонних справ Румунії Лумініца-Теодора Одобеску у четвер, 18 січня, на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, передає Укрінформ. Глава відомства зазначила, що Бухарест має досвід контактів з Росією у різних її іпостасях, тому не має жодних ілюзій щодо цієї країни.

"Ми бачили це під час війни в Україні, але також ми бачили безпосередньо в Румунії, як російські безпілотники падали на нашу територію... Якщо комусь ще потрібні докази, просто подивіться на заморожені конфлікти по всьому Чорноморському регіону, або на окупацію Криму у 2014 році", – заявила Одобеску.

Глава румунського МЗС додала, що Москва своєю агресією намагається оскаржити міжнародний порядок, що був створений після Другої світової війни. Крім того, РФ використовує дискредитовані концепції, такі як сфери впливу, яким немає місця в нинішньому столітті.

Одобеску запевнила, що Румунія підтримуватиме Україну "стільки, скільки буде потрібно" та закликала Захід посилити санкції проти Москви.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.