Четверг, 21 марта 2024 08:52

У боях за Україну загинув захисник із Рівненщини

Читать на русском

У боях за Україну загинув захисник із Рівненщини

У боях за Україну загинув захисник із Рівненщини

На Авдіївському напрямку 14 березня загинув військовослужбовець Іван Шадурський. Старшому солдатові було 36 років.

Він служив розвідником-сапером розвідвідділення розвідувального взводу десантно-штурмового батальйону ЗСУ. Трагедію підтвердила у "Фейсбуці" Повчанська сільська територіальна громада Дубенського району Рівненської області.

Герой пройшов не один бій, захищав нашу країну на Сумщині, Запоріжжі, Донбасі. Був нагороджений медалями "За оборону рідної держави" та "За оборону Бахмута".

Загинув Шадурський Іван Володимирович qrxiquikhiqezant

Шадурський Іван Володимирович народився 6 жовтня 1988 року в селі Яблунівка Рівненської області.

Навчався в Миколаївській школі, а потім у Демидівському вищому професійному училищі, здобув спеціальність тракториста-машиніста. "Професію обрав близьку до душі, адже любив рідне село і свою землю, мав хист до техніки. Хазяйновитий, роботящий, справжня опора й підтримка для батьків", – розповіли представники ОТГ.

20 травня 2008 року Шадурський був призваний до лав ЗСУ, проходив регулярну службу у внутрішніх військах у місті Сімферополі АР Крим.

Із 2015 року став на захист України у зоні АТО. Після того, як Росія розв’язала повномасштабне вторгнення, 25 лютого 2022 року пішов добровольцем на фронт.

"Він казав, що повинен зупиняти ворога там, аби лихо не постукало у його дім. Казав, що в полон не здасться ніколи. Із ним завжди була граната", – йдеться в пості.

У громаді описали Шадурського як сміливого й відважного воїна, дуже хорошого хлопця, який любив своїх друзів та односельців, допомагав не словом, а ділом. "Мріяв про сім’ю, з якою не склалося..." – розповіли в Повчанській ОТГ.

Свою останню битву Герой прийняв 14 березня 2024 року неподалік населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області.

Тоненьке на карті

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.