Вторник, 09 апреля 2024 09:18

Міненерго: війська РФ атакували обʼєкти енергоінфраструктури у Полтавській і Львівській областях

Пожежа на об’єкті електропостачання після російської атаки в Харкові, 22 березня 2024 року (ілюстративне фото)

Російські війська в ніч на 9 квітня атакували обʼєкти енергетичної інфраструктури у Полтавській і Львівській областях, повідомило Міністерство інфраструктури України .

«Вночі ворог атакував високовольтну підстанцію на Полтавщині – на території виникло загоряння, яке було ліквідовано силами ДСНС, постраждалих немає. Є пошкодження обладнання. Також була атакована високовольтна підстанція на Львівщині – зафіксовано займання обладнання. Постраждалих немає. Триває огляд і уточнення наслідків нічних атак», – йдеться в повідомленні.

За даними Міненерго, через бойові дії на Дніпропетровщині одночасно вимкнулися дві високовольтні повітряні лінії, при цьому знеструмився промисловий обʼєкт.

У міністерстві додали, що протягом минулої доби через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Зранку 9 квітня на Харківщині також діють графіки відключень.

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська і Дністровська ГЕС.

Форум

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.