Четверг, 18 апреля 2024 12:26

Жінка з Дніпра у 70 років перейшла на українську мову: «Нічого російського не хочу»

Читать на русском

Жінка з Дніпра у 70 років перейшла на українську мову: «Нічого російського не хочу»

Жінка з Дніпра у 70 років перейшла на українську мову: «Нічого російського не хочу»

Ірина Вінніченко з Дніпра у 70 років перейшла на українську мову. Для практики жінка доєдналась до мовного клубу і вже півтора роки розмовляє українською.

Про це розповіла Ірина Вінніченко в коментарі “Радіо Свобода”.

“70 років я говорила російською. Коли я побачила, яка наша країна могутня, сильна – я відчула себе українкою. Я відчула себе частинкою цієї країни великої. А оця от (Росія, – Ред.) стала мені такою огидною: ці люди, їхня “культура”, яка зробила із них таких жорстоких, огидних людей. І “этот язык” – він мені огидний став”, – поділилася жінка.

Для практики мови Ірина приєдналася до розмовного клубу у хабі “Little Mariupol”, який з’явився навесні 2022 року для всіх охочих почати говорити українською.

На запитання журналістки, чи притісняють російську мову в Україні (наратив, який поширює РФ), Ірина відповіла “ні”.

“Як можна говорити, що російську мову притісняють…Колись знайшла таку статистику, що у нас в Дніпрі, на наше мільйонне місто було дві українські школи”, – розповіла жінка.

Зазначається, що вже півтора роки Ірина розмовляє українською, щотижня відвідує розмовний клуб і багато читає українською, зокрема про історію України.

“Я не розумію, як можна виправдовувати те, що люди кажуть: “Та мені важко, я ж усе життя говорю російською. Я б говорив українською, але мені так зручніше”, – наголосила жінка.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.