Понедельник, 27 мая 2024 09:55

Визнаний винним у шпигунстві на користь РФ німецький офіцер проведе 3,5 року за ґратами

Підсудний розповідав, що шкодує про свій вчинок і, озираючись назад, бачить це як помилку

Суд у німецькому місті Дюссельдорфі засудив колишнього офіцера бундесверу Томаса Гауптманна до 3,5 року позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії, пише Bild. Про такий термін просила прокуратура.

Про арешт офіцера, підозрюваного в шпигунстві на користь Росії, Федеральна прокуратура Німеччини повідомила в серпні 2023 року.

За версією слідства, підозрюваний, який працював в управлінні бундесверу з обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки в місті Кобленці, зберіг на своєму ноутбуці значну кількість файлів із «важливою для безпеки інформацією» та зробив шість фотографій навчальних документів німецьких військово-повітряних сил.

На суді сам він розповів, що тричі намагався звʼязатися з російським консульством, щоб отримати інформацію про можливу ядерну ескалацію в Україні та встигнути вивезти свою родину в безпечне місце. Вперше він приніс пакет із документами до консульства Росії в Бонні та попросив вийти на контакт із ним, але йому не відповіли. Після цього він ще двічі намагався звʼязатися з російським консульством електронною поштою.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.