Понедельник, 01 июля 2024 14:38

"Зроблено в Україні": Перелік сільгосптехніки для компенсації аграріям розширили до понад 8700 найменувань

комбайн

Перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується до 25%, в рамках державної програми підтримки сільгоспвиробників, розширили до 8 705 одиниць. Усього в списку – 101 український виробник.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки.

"У попередні періоди програма компенсацій вартості вітчизняної с/г техніки допомогла збільшити частку української техніки на ринку. Ми сподіваємось на такий самий ефект і цього року, адже це робочі місця для тисяч людей, а також податки у бюджети різних рівнів, завдяки яким ми маємо ресурс, щоб забезпечувати наш сектор безпеки та оборони", – відзначила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Як отримати компенсацію

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

На сьогодні в програмі бере участь 31 банк.

Для виробників, які бажають подати свою техніку в перелік, необхідно звернутися на офіційну електронну пошту Міністерства економіки України.

На початку черіня повідомлялося, що в реєстрі сільськогосподарської техніки, за купівлю якої аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості, уже 86 українських виробників.

Автор: Галина Ялівець

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.