Понедельник, 08 июля 2024 22:47

У Білому домі підтвердили двосторонню зустріч Зеленського і Байдена у межах саміту НАТО

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден (праворуч). Італія, 13 червня 2024 року (фото ілюстративне)

На саміті НАТО у Вашингтоні, крім кількох багатосторонніх подій за спільної участі президентів України та США, Зеленський і Байден також проведуть окремо двосторонні переговори, повідомив радник Білого дому Джон Кірбі.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб організувати додаткові двосторонні зустрічі (президента США Джо Байдена – ред.). Єдине, що можу вже зараз сказати про дві з них – з прем’єр-міністром Великої Британії та президентом Зеленським», – поінформував він.

Кірбі не уточнив дати проведення двосторонніх переговорів. Однак нагадав що в планах саміту у Вашингтоні – засідання Ради Україна – НАТО, після чого Зеленський і Байден «візьмуть участь у зустрічі з лідерами двох десятків країн, які підписали безпекові угоди».

Раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що нинішніх часткових дозволів для українських сил на використання американської зброї від адміністрації президента Джо Байдена, недостатньо, а Вашингтон повинен перестати «займатися мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні». Спікер Палати представників додав, що планує порушити це питання у розмові з адміністрацією Білого дому.

Саміт НАТО, до участі в якому запрошено Україну, триватиме 9 – 11 липня у Вашингтоні. У ньому братимуть участь також і деякі інші країни, які поки не є членами альянсу.

Форум

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.