Четверг, 18 июля 2024 03:42

Європарламент ухвалив резолюцію щодо України

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Новообраний Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо підтримки України, а також її шляху до членства у НАТО. Зокрема засудив нещодавній візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до росії.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

У резолюції Європарламент підтвердив незмінну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та закликав до розширення санкцій проти росії, а також Білорусі. У тому ж числі закликав розв’язати питання обходу санкційних обмежень компаніями.

Заморожені активи росії

Також підтверджено переконання про те, що росія повинна фінансово компенсувати наслідки повномасштабного вторгнення. Депутати Європарламенту привітали нещодавні зусилля ЄС щодо спрямування доходів від заморожених активів країни-терориста підтримку України. Зокрема закликають до "надійного правового режиму для конфіскації російських державних активів, заморожених ЄС".

Вступ до НАТО

"Парламент також вітає результати нещодавнього саміту НАТО і підтверджує свою позицію, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства в НАТО", — пише Європарламент.

Зокрема депутати закликали до посилення військової підтримки України та довгострокової фінансової допомоги для відновлення країни.

Засудження візиту Орбана до росії

Європарламент засудив нещодавній візит Орбана до росії, який не представляє ЄС і "є кричущим порушенням договорів та спільної зовнішньої політики". Зазначається, що Угорщина повинна понести за це відповідальність.

Підготував: Сергій Дага

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.