Пятница, 26 июля 2024 16:03

Втішна помилка Пентагона – Україна отримає боєприпасів та ракет ще плюс на 2 мільярди

155-мм артилерійські снаряди M795 для України на заводі боєприпасів у Скрентоні, штат Пенсільванія США

Через нечіткі визначення бухгалтерського обліку Пентагон знову виявив помилку в оцінці вартості зброї, яку надсилав Україні. Минулого року він заявляв, що переоцінив вартість зброї на 6,2 мільярда доларів за останні два роки. А цього року сума складає 2 мільярди. Тобто, це додаткові гроші, які можна використовувати для підтримки України.

Подробиці зібрав Голос Америки.

Пентагон виявив нові помилки на 2 мільярди доларів у своїх розрахунках щодо боєприпасів, ракет та іншого обладнання, надісланого в Україну. Таким чином сума неправильно оціненої оборонної підтримки зросла до 8,2 мільярда доларів.

Міноборони США зіткнулося з проблемами точної оцінки предметів оборонного призначення, надісланих в Україну, через нечіткі визначення бухгалтерського обліку. Про це йдеться в новому звіті федеральної організації Офісу урядової підзвітності — Government Accountability Office (GAO).

У 2023 році Пентагон заявив, що працівники використовували «відновну вартість» замість «амортизованої вартості», щоб завести в таблицю оснащення для Києва на мільярди доларів. Виявлена торік у червні помилка в 6,2 мільярда доларів створила можливість надіслати українській армії додаткове озброєння.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі і міністр оборони США Ллойд Остін (праворуч) під час віртуального засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Пентагон, Вашингтон, 15 березня 2023 року
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі і міністр оборони США Ллойд Остін (праворуч) під час віртуального засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Пентагон, Вашингтон, 15 березня 2023 року

Пентагон повідомив GAO, що з того часу було виявлено завищення ще на 2 мільярди доларів. Тож в Україну можуть надіслати додатково зброї на 2 мільярди доларів, щоб покрити суму допомоги, затверджену адміністрацією Байдена.

У GAO заявили, що розпливчасте визначення вартості в законі про іноземну допомогу та відсутність конкретних вказівок щодо оцінки для коштів, виділених відповідно до президентських повноважень (Presidential Drawdown Authority — PDA), призвели до невідповідності у звітній вартості військової допомоги.

В одному прикладі, наведеному у звіті GAO, 10 транспортних засобів були оцінені в 7 мільйонів доларів, коли підтверджувальна документація показала, що вони повинні були оцінюватися в нуль такою була їхня чиста балансова вартість.

Україна вітає довгострокову військову допомогу США, квітень 2024 року
Україна вітає довгострокову військову допомогу США, квітень 2024 року

GAO рекомендував Конгресу уточнити визначення вартості в контексті статей про оборону згідно з PDA.

Крім того, GAO видав сім рекомендацій Міністерству оборони, закликаючи його оновити свої правила, щоб включити розділ оцінки PDA та розробити процедури оцінювання окремих компонентів. Департамент заявив, що погодився з усіма рекомендаціями та намітив дії для розв’язання цих проблем.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.